BICIESCOLA A BARÓ DE VIVER

Aquest cop hem treballat coordinadament amb diverses entitats del barri. Ha estat 100% un projecte realitzat en xarxa i de manera col·laborativa entre el teixit associatiu de Baró de Viver.

Fa uns mesos la Fàtima, referent del Servei d’Interculturalitat, ens va demanar poder realitzar un projecte destinat a 10 dones de diferents nacionalitats, les quals volien aprendre anar en bicicleta.

Parlant amb l’Alejandro Martín- coworker de Sinèrgics i membre de l’Associació BACC-, del retorn que volíem tirar endavant , ens va oferir portar a Baró de Viver un dels projectes de BACC, el taller de la BiciEscola. Un taller de sis sessions, cada una d’elles de tres hores, on l’objectiu és ensenyar i acompanyar pedagògicament als usuaris a anar en bicicleta.

Però abans de res, havíem de crear el grup.  Aconseguir  10 dones que estiguessin interessades a participar-hi. Aquí,  és on entra la Fundació Apip Acam de Baró de Viver, que gràcies a ella i al Servei d’interculturalitat vàrem poder trobar el compromís de deu dones.

Bacc ens va cedir una flota de 10 bicicletes per poder realitzar les sessions i a més,  quatre coworkers de la comunitat de Sinèrgics – la Yara Ruiz – educadora social i il·lustradora-, el Toni Sabat – de la cooperativa TM Gestió-, la Maria Dolors Sabido –  de la cooperativa Més Eficients-, i la Mariona Garriga– escriptora-,  es van oferir a ser voluntaris, acompanyant a les dones en les diferents sessions d’aprenentatge, oferint l’ajuda necessària perquè es sentissin recolzades en tot moment.

Ha estat com hem dit, un projecte que s’ha pogut tirar endavant, gràcies a cada una de les parts implicades. Cada entitat ha sumat en aquest retorn, un exemple de què si es treballa en xarxa i cooperativament,  s’arriba més lluny.

 

Recommended Posts