Bullying escolar

Finalitzat un nou projecte, aquest cop hem col·laborat amb la Fundació Apip Acam del barri de Baró de Viver.

La Fundació Apip Acam ha creat i dinamitza l‘Escola de dones, un projecte que consta de diverses xerrades dirigides a dones immigrants del barri de Trinitat Vella. L’objectiu és empoderar aquest grup, donant un espai perquè puguin expressar les seves preocupacions i il·lusions, de forma oberta i sense ser jutjades, un grup on la confiança i el respecte és imprescindible.

En aquest espai es treballa diversos aspectes de la vida quotidiana dels seus fills/es : com poder comunicar-se amb ells/es de forma positiva, com esdevé el sistema educatiu a Catalunya, entre d’altres.

La Laia, tècnica de la Fundació, ens va demanar algú de la comunitat de Sinèrgics que pugués realitzar una xerrada sobre el bullying escolar. L’objectiu era que les dones tinguessin els recursos per poder detectar una situació d’assetjament escolar, que sapiguéssin com poder-ho comunicar a l’escola,  o poder detectar si el seu fill/a estava immers en aquesta situació, sent victima o agressor.

Dins la nostra comunitat, vàrem pensar amb la Tireta, una associació sense ànim de lucre, dedicada a la Salut Mental. Tant la Núria com la Irian – fundadores de la Tireta- són psicòlogues, per tant vàrem pensar que eren les persones més adients per dur a terme una xerrada com la que ens demanaven.

Va ser una xerrada dinàmica, on les dones van poder donar a conèixer els seus dubtes i les seves experiències viscudes. Per l’altra banda, la Tireta, va donar les eines necessàries per poder detectar el bullying i sobretot explicar el seu significat i el que representava.

 

Recent Posts