Col·laboració amb Peluquitas!

 

Avui us expliquem una col·laboració, en aquest cas ha estat entre el col·lectiu Peluquitas i la nostra coworker la Laia Pedrola.

Peluquitas  és un grup de joves diverses que els hi agrada l’estilisme i, sobretot la fotografia. Part important del seu projecte es basa a fer crítica al sistema patriarcal heteronormatiu i racista. A través dels seus projectes busquen fer pensar a aquells que no veuen i intenten transformar la forma d’actuar perquè el món sigui més obert.  Algunes de les seves sessions tenen un component més artístic en les que, entre altres coses, col·laboren en dissenyadors de moda, estudis de tatuatge, etc. El seu objectiu és arribar al màxim de gent possible per teixir una xarxa de joves compromesos amb la diversitat i així poder expandir el projecte i que es creïn altres grups de Peluquitas. 

I aquí és on entra la nostra coworker amb el seu projecte professional. La Laia Pedrola, dissenyadora, costurera i creadora de LaLolaDeAfrica. La Loladeafrica segons la Laia, és una manera d’entendre la vida. Barrejar nort i sud, difondre el llenguatge dels teixits  war de Àfrica Occidental, tornar a vestir segons els paràmetres de proximitat i producció artesanal i local. Les seves dinàmiques de treball estan enrevessades pel consum conscient, a producció sostenible i l’impacte social i ambiental en el territori.

Aquests dos projectes s’han unit, gràcies a també a la gestió del Rubén, referent del SDJ – servei de dinamització Juvenil-,  per cada un d’ells extreure una part de benefici. Van crear una sessió fotogràfica on les Peluquitas, col·lectiu de Trinitat Vella, mostraven les peces de roba de Laloladeafrica. A través d’aquesta activitat de modelatge i maquillatge pretenen potenciar l’autoempoderament de la dona en aquesta societat.
Recommended Posts