Creació extraescolar Escola Baró de Viver

A Sinèrgics hi ha molts projectes que comencen i acaben en un mateix dia, però Hi ha altres que són més complexes i que perduren durant més temps. Aquest és el cas del projecte “Creació d’extraescolars per l’escola Baró de Viver”.

La presidenta de l’AFA de l’escola, l’Alícia Alemán, es va posar en contacte amb Sinèrgics per realitzar la següent proposta: Volien crear una extraescolar que durés tot el curs escolar, i que els dinamitzadors d’aquesta fossin els professionals de Sinèrgics.

Aquesta extraescolar té únicament un preu simbòlic, bàsicament per pagar només el material, ja que el monitoratge de les activitats va a càrrec de la comunitat.

Per crear una activitat diferent i original, hem aprofitat l’avantatge de tenir una comunitat de coworkers totalment versàtil. L’extraescolar l’hem dividida en diferents temàtiques. Els nens i nenes no faran una única activitat, sinó que podran assistir a classes de:

  • Plàstica i il·lustració: portada per la Yara Roas, il·lustradora.
  • Fotografia: portada per la Carmen Pérez, fotógrada.
  • Teatre: dinamitzat per la Karen Odelot, membre de la cooperativa Coodin.
  • Dinàmiques: dirigit pel Jaime Hernández, coach.
  • Costura: portada per la Laia Pedrola, costurera “LaLolaDeÀfrica”.

Cada divendres es dinamitza un dels tallers, durant el mes es passa per cada un d’ells, i així successivament cada mes de l’any. Els i les alumnes han pogut gaudir de diferents activitats sumant nous coneixements i aprenentatges, coneixent a diferents dinamitzadors i creant nous vincles.

Aquest projecte per Sinèrgics és molt significatiu, ja que des de la nostra comunitat de coworkers hem pogut oferir una extraescolar nova a una escola, amb un preu totalment simbòlic i on els beneficiaris del projecte són els infants. Projectes com aquest, donen sentit a Sinèrgics.

Gràcies a totes les parts que han fet i estan fent possible aquest projecte de retorn social.

 

Recommended Posts