Passejada Jane Jacobs

Dissabte passat, 4 de maig, va tenir lloc una passejada per Baró de Viver inspirada en l’activisme de la urbanista i feminista nord-americana Jane Jacobs.

L’activitat, impulsada i conduïda per la cooperativa Coeducacció i el Col·lectiu Punt Sis, va realitzar cinc aturades a través de les quals es va poder reflexionar sobre la configuració urbana dels nostres barris i com aquesta reprodueix les desigualtats socials.

Principis de Jane’s Walk

  • Qualsevol persona pot dirigir un Jane’s Walk en qualsevol moment. El Global Festival Weekend té lloc anualment el primer cap de setmana de maig (proper al naixement de Jane Jacobs el 4 de maig). Els voluntaris lideren els passejos de Jane i la participació és gratuïta.
  • Jane’s Walk és una iniciativa no partidista que intenta incloure una àmplia gamma de veus i idees en discussions sobre ciutats, barris i compromisos comunitaris.
  • Jane’s Walk celebra el llegat i les idees de l’activista i escriptora urbana Jane Jacobs fent sortir a la gent a explorar barris i conèixer els seus veïns. Jane’s Walk promou barris i ciutats passejables previstes per i per a persones.
  • Jane’s Walk fomenta un entorn en què la gent decideixi caminar, no només com una opció recreativa, sinó com una manera viable i agradable de dur a terme tasques bàsiques de la vida quotidiana, millorar la salut i augmentar la cohesió social.
  • Els guies de passeig facilitan converses a peu amb informació i històries interessants sobre el seu barri i animen els participants a participar i compartir les seves opinions i observacions.
  • Jane’s Walk no tolera els discursos d’odi. No s’admetrà cap passeig que difongui o exclogui persones o grups específics.
  • Jane’s Walk ajuda a unir persones entre comunitats fortes i amb recursos, inculcant la pertinença i fomentant el lideratge cívic.
  • Jane’s Walks és un llegat viu i dinàmic de les idees de Jane Jacobs. Exploren, analitzen i apliquen les idees de Jacobs per avançar en la implicació local amb les pràctiques de planificació urbana i la creació urbana contemporània
Recent Posts