TALLER PSICOEDUCATIU PER ALS ADOLESCENTS I JOVES

El passat dia 30 d’abril la tireta va oferir un Taller psicoeducatiu per als adolescents i joves dels barris de Baró de Viver i Bon Pastor que participan al projecte comunitari esforsa’t (Esport, Formació, Salut i Temps Lliure), on vam dinamitzar diferents activitats de grup per facilitar la reflexió, comprensió i interiorització de continguts sobre la temàtica del gènere.

L’objectiu principal del taller var ser donar eines d’autoconeixement per facilitar la construcció de la pròpia identitat personal i sexual, fugint dels condicionants social i afavorir l’autoestima i l’autoaceptació per tal de forjar una bona base per gaudir d’una bona salut mental i benestar emocional.

La metodologia del taller va ser una petita introducció sobre el tema i diferents dinàmiques de grup que van facilitar aclarir i definir conceptes.

El nostre propòsit va ser que fós un espai dinàmic i participatiu.

I com va anar el taller?

Per la Tireta va ser una trobada molt enriquidora on vam aprendre la realitat de què en pensen els/les joves del tema del gènere:

  • Estan cansats de que els parlin d’aquests temes: rols de gènere, desigualtats entre dones i homes, de la diversitat sexual …
  • Tenen integrats els nous rols de sexe-gènere i són conscients que encara són difícils d’entendre per la generació del seus pares/mares i avis/es.
  • Malgrat tenir una nova visió cap un nou concepte de sexe-gènere i tot allò que implica per eradicar les desigualtats entre homes i dones i acabar amb la discriminació; encara hi han actituds, comportaments i creences entre els propis joves que sense adonar-se’n mantenen la rigidesa de rols; presents en molts agents socialitzadors que els hi influeixen com la publicitat, mitjans audiovisuals(pel·licules, sèries), ciberxarxes; fins hi tot el propi llenguatge, la literatura, les religions, l’educació i l’escola.

La nostra reflexió

“Hem avançat molt però… potser… Encara haurem d’esperar una propera generació per superar els vells rols de gènere, esperant una transformació més real a la societat?”

 

Recent Posts