XERRADA A L’ESCOLA ESPERANÇA
Gràcies a la demanda de l’Escola Esperança, Sinèrgics ha tingut l’oportunitat de realitzar el primer retorn a la comunitat de Baró de Viver.
L’objectiu d’aquest retorn era apropar a l’alumnat de Batxillerat i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa, al món del nou model de treball col·laboratiu – coworking -, i endinsar-se en els valors de les persones.
Que és el coworking? Que vol dir treballar de manera col·laborativa en un mateix espai? Quins avantatges hi podem trobar? Qui pot ser emprenedor? Tothom pot ser-ho? Quins són els nostres propis valors? Tothom té els mateixos valors? Hi ha valors bons o dolents? I els nostres, quins són?
A partir de la nostra xerrada volíem donar resposta a totes aquestes preguntes, i sobretot obrir nous horitzons a l’alumnat, tot provocant que es preguntessin i/o reflexionessin envers l’emprenedoria. Realitzant un seguit de dinàmiques, escollides expressament per provocar aquesta situació, els nois i noies van experimentar en primera persona les respostes a les preguntes exposades inicialment.
Els encarregats de dur a terme la xerrada van ser l’Isaac Arriaza – part de l’equip gestor del projecte Sinèrgics- i la Pilar Papiol -formadora, conferenciant, psicòloga i coach-. La Pilar Papiol és coworker i forma part de la comunitat de Sinèrgics.
El tret diferencial del projecte Sinèrgics, és que mitjançant els diferents perfils professionals que configuren la seva comunitat, poder aportar les seves habilitats, capacitats i temps implicant-se en accions que beneficiïn a la comunitat del barri de Baró de Viver.
Gràcies a l’Escola Esperança hem pogut començar amb el retorn, però ens queda un llarg camí per recórrer i l’agafem amb moltes forces i ganes, només així Sinèrgics arribarà als seus objectius. Ser un recurs pel barri el qual aporti grans beneficis pel seu desenvolupament.