Xerrada sobre Sexualitat Natural

L’últim projecte que us vàrem presentar era una xerrada sobre l’assetjament escolar,  encarada a un grup de dones immigrants del barri de la Trinitat Vella. Aquestes xerrades anaven sota el paraigua d’un projecte creat i dinamitzat per la Fundació Apip Acam anomenat Escola de dones.

Recordem que Escola de dones és un projecte amb l’objectiu de realitzar un ventall de xerrades a les dones, així crear un espai on elles puguin expressar les seves preocupacions i inquietuds de forma oberta i sense ser jutjades, creant un grup ple de confiança i respecte entre les participants.

La Laia, tècnica de la Fundació, ens va demanar un/a professional de la nostra comunitat que pugués dur a terme una xerrada envers la sexualitat. Dels 47 coworkers actuals dins la nostra comunitat, li vàrem proposar a la Cristina Rey –educadora social, periodista i assistenta sexual-. Ella,  de seguida li va semblar una molt bona activitat i va accedir-hi a participar.

El taller va ser una xerrada amena i còmode sobre Sexualitat Natural, on es va explicar la importància del procés de maduració sexual en l’ésser humà, des del seu inici de la vida fins a l’adolescència. Durant aquest procés, l’individu té una sèrie de necessitats físiques, emocionals, relacionals, etc, que si no se satisfan , trenquen el seu desenvolupament, donant lloc a conflictes o problemàtiques que poden afectar a la salut i a la seva vida en tots els seus àmbits.

Conèixer aquest procés permet que aquestes dones puguin acompanyar correctament la sexualitat dels seus fills/es en les diferents fases de maduració per a què aquests, aconsegueixin, en la seva vida adulta, una sexualitat saludable.

Recent Posts